ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Νοστιμότατες και υγιεινές συνταγές από τον Chef Κωνσταντίνο Χαλδαίο

 

 

ΥΛΙΚΑ 250 γρ ρύζι arborio (ή carnarolli) 500 γρ.

κολοκύθα 70 γρ.

λευκό κρασί

1 κρεμμύδι ξερό 60 γρ.

ελληνικό προσούτο σε φέτες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ζωμό λαχανικών

2 φύλλο φασκόμηλο

50 γρ. παρμεζάνα

60 βούτυρο Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κολοκύθα, βάζουμε αλάτι και σκεπάζουμε. Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει. Όταν μαλακώσει η κολοκύθα την πολτοποιούμε στο μούλτι. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και σωτάρουμε το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Το αφήνουμε να σιγοβράσει, 18 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε το φασκόμηλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε, ενώ βγάζουμε το ριζότο από τη φωτιά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα τριμμένη, το ελαιόλαδο, το προσούτο ψιλοκομμένο, αλάτι, βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ριζότο και γαρνίρουμε με κομμάτια κολοκύθας, φασκόμηλο και πιπέρι.

Close

Ενημέρωση

Το foodeat.gr προς το παρόν εξυπηρετεί online παραγγελίες μόνο για την Αττική.